فلنج ها
فلنج یک روش اتصال لوله ها، دریچه ها، پمپ ها و سایر تجهیزات است تا یک سیستم لوله کشی ایجاد شود. همچنین دسترسی آسان به تمیز کردن، بازرسی یا اصلاح را فراهم می کند. فلنج معمولا جوش داده شده یا با پیچ دادن بسته می شوند. مفاصل فلنج بوسیله اتصال دو فلنج با یک واشر بین آنها برای ایجاد مهر و موم ساخته شده است. انواع فلنج بیشتر در صنعت پترو و صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. فلنج ها در صنایع گوناگون کاربردهای بسیاری را دارند. ما در شرکت فرایند پیشرو عرصه انواع این محصولات را ارائه میکنیم. شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک فلنج زانکو کلیک کنید.
فلنج
فلنج ها اتصالاتی کاربردی برای اتصال لوله ها به یک دیگر؛ یا اتصال لوله به تجهیزاتی مانند پمپ، شیر و غیره می باشند. استفاده از فلنج ها موجب سهولت در زمان تعویض یا تعمیر اجزای پایپینگ شده است؛ و اتصال امن و قابل اعتمادی را فراهم می کند. ابعاد قسمت های مختلف فلنج ها بر اساس استاندارد ASME B16.9 و ASME B16.47 ساخته می شود. برای استفاده درست و مناسب از فلنج در تاسیسات و صنایع متفاوت لازم است؛ تا با انواع مختلف آن آشنا باشیم. فلنج ها به صورت قطعه ای دیسکی شکل هستند که همیشه به صورت جفت به کمک پیچ و مهره دو قطعه؛ را به یکدیگر متصل می سازد و به آسانی باز و بسته می شوند. در واقع فلنج ها از پر کاربرد ترین اتصال دهنده لوله، شیرآلات و قطعات به یک دیگر هستند. می توانید به راحتی با باز و بسته کردن پیچ و مهره ها این کار را انجام دهید.
انواع فلنج
فلنج با سطح ساده (FF (Flat Face ؛ در این نوع فلنج هنگامی که اتصال صورت میگیرد باید سطح دو فلنج صاف Flat باشد. فلنج یکی از اتصالات پرکاربرد و با اهمیت؛ به ویژه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به حساب می آید. فلنج، نوعی از اتصال به شکل دیسک است که؛ اطراف آن و در فواصل مساوی، سوراخ هایی قرار دارد. برای آن که اتصال فلنج دار، به درستی آب بندی شود؛ از گسکت بین دو دیسک استفاده می شود. برای انتخاب فلنج مناسب برای اتصالات، توجه به برخی ویژگی های آن اهمیت دارد. ضخامت، عامل مهمی در انتخاب نوع فلنج است. آنها را می توان از فولاد، چدن، آلومینیوم، برنج، برنز و پلی اتیلن تولید کرد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب اتصالات فلنج دار می پردازیم. فلنج برای اتصال بین انتهای دو لوله استفاده می شود.
فلنج جوینت به اتصالی گفته می شود که؛ فلنج، واشر و پیچ به عنوان یک گروه از ساختار برای اتصالات فولادی و پلاستیکی استفاده می شوند. در این ساختار از واشر نیز برای آب بندی استفاده می شود. فلنج ها در مدل ها، ابعاد و متریال های گوناگون موجود هستند. ضخامت فلنجها متفاوت است و در آن ها از پیچ و مهره ها در اندازه های مختلف استفاده می شود. به طور کلی انواع فلنج در مصارف متنوع و گستردهای، دور لوله را احاطه می کند. فلنج یکی از محصولات شرکت فرایند پیشرو عرصه است..
فلنج ریختگی
این فلنج ها که با عنوان فلنج چدنی نیز شناخته می شوند؛ اغلب برای مصارف خطوط آب و فاضلاب، مصارف شهری و به طور کلی دما و فشار های پایین استفاده می شوند. برای ساخت این فلنچ ها ابتدا مذاب فلز مورد نظر در درون قالب فلنچ ریخته گری شده و در مرحله بعدی با عملیات تراشکاری شکل نهایی فلنج تولید می گردد. به دلیل امکان وجود مک، ترک داخلی، تخلخل و غیر همگن بودن ساختار های فلزی درونی در قطعه ریخته گری شده است. عدم از بین رفتن کامل آن ها با روش هایی نظیر عملیات حرارتی، نمی توان از فلنج ریختگی برای مصارف صنعتی و دما و فشار بالا استفاده کرد. استفاده صنعتی از این فلنج ها ریسک انفجار و خطرات جانی به همراه دارد. از آن جا که بعد از تراشکاری نمیتوان تشخیص داد که فلنج ریختگی می باشد. آزمایش متالوگرافی برای استفاده های حساس توصیه می گردد.
فلنج ریخته گری با دسترسی آسان به روش های دیگر مشخص می شود که برای به دست آوردن شکل پیچیده قطعه کار آسان نیست. فلنج ریخته گری کم هزینه؛ می تواند از فناوری ویژه برای به دست آوردن ریخته گری های دقیق استفاده کند، سطح بدون پردازش که دارای پایان ایده آل است. ریخته گری ساده، ارزان تر از فلنج آهنگری. باید بگوییم اما ریخته گری عیوب فلنج و مناطق غیر متراکم به راحتی، در موقعیت های خوردگی قوی و فشار بالا، تکنولوژی داخلی به طور کلی نمی تواند کیفیت آهنگری را تضمین کند.
ویژگی های اتصال به وسیله انواع فلنج
در این باره باید بگوییم که مهم ترین ویژگی اتصالات توسط انواع فلنج، قابلیت جدا سازی آن است. به زبان ساده این بدان معنا است که در حالت معمولی در صورتی که؛ دو عدد لوله را که به یک دیگر جوش داده شده اند. داشته باشیم و بخواهیم آن ها را جدا کنیم؛ باید برشکاری انجام شده و دوباره جوشکاری کنیم. انواع فلنج که به علت ویژگی های منحصر به فرد خود از پر کاربرد ترین اتصالات در صنعت هستند. اتصالات به وسیله فلنج دارای ویژگی ها و مزیت هایی هستند که؛ برای انتخاب فلنج ها در صنایع مختلف نیاز است؛ تا با آن ها آشنا شویم. نکته ای که باید در مورد اتصال به وسیله فلنج ها باید در نظر داشته باشیم؛ مسئله آب بندی بین سطوح است که؛ جهت جلوگیری از نشتی بین آن ها از واشر آب بندی(گسکت) استفاده می شود.
فلنج های گلودار جوشی اغلب برای کابرد های فشار بالا و دمای زیر صفرمورد استفاده قرا می گیرد. فلنج های گلودار جوشی از پر کاربرد ترین فلنج ها در صنعت می باشند. ساخت فلنچ گلودار از ورق صرفه اقتصادی نداشته؛ و در صورت مواجهه باید به ریختگی بودن آن فلنج شک کرد. این فلنج به وسیله جوشکاری به لوله متصل می شود. اتصال به شیرها و دیگر اقلامی که در مسیر لوله قرار داشته است؛ و نیاز به تعمیرات احتمالی و نگهداری زیاد وجود دارد. برای مشاهده سایر محصولات ما می توانید وارد سایت زانکو شوید.
فلنج جوشی ساکت
فلنج ساکتی که به آن فلنج ساکت ولد نیز گفته می شود. یکی از انواع فلنج های جوشی می باشد که؛ به روش جوشکاری به لوله متصل می شود. برای اتصال لوله هایی با سایز کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. از آن جایی که اتصال فلنج ساکت ولد به لوله به صورت سوکتی است؛ این فلنج به نام فلنج ساکت ولد یا فلنج ساکت جوشی معروف شده است. وجود محفظه یا همان سوکت موجب می شود تا؛ مرکز فلنج و مرکز لوله باهم در یک راستا باشند. این هم راستا بودن باعث می شود. تا سیال بتواند به راحتی در محل اتصال لوله و فلنج حرکت کند. همانند روش های دیگر اتصال، روش اتصال ساکت دارای مزیت ها و معایب مختص به خودش است. فلنج جوشی ساکت استنلس استیل دارای یک پله درون سوراخ میانی خود می باشد. انتهای لوله روی پله قرار گرفته و جوش داده می شود.
فلنج های ساکت جوشی همانند فلنج های اسلیپون از داخل و خارج، جوشکاری می شوند؛ اما جوشکاری این فلنج ها از فلنج اسلیپون تمیز تر و کم تر است. برای در یک راستا قرار دادن لوله و این اتصالات نیازی به خال جوش نداریم؛ زیرا نحوه طراحی آن ها به گونه ای است که؛ لوله ها بعد از قرار گیری در داخل این اتصالات طراز می شوند. هزینه تولید اتصال های ساکت نسبت به اتصالات جوشی کمتر است. این مزایا و معایب تماماً برای فلنج ساکت جوشی نیز صادق است. هر دو فلنج دارای مقاومت ایستایی یک سانی هستند.
مزایای اتصالات فلنجی
برای اتصال لوله ها به هم دیگر و یا دیگر تجهیزات، دو روش وجود دارد. اگر چه استفاده از فلنج، روشی پر هزینه تر است. اما مزایای آن باعث می شود تا جایگزین بهتری برای روش جوشکاری باشد. روی بدنه فلنج تعدادی سوراخ، که محل قرار گرفتن بولت و مهره است قرار دارد. همان طور که می دانیم فلنج ها جهت اتصال شیر ها، لوله ها، پمپ ها و سایر تجهیزات؛ برای ساخت سیستم لولهکشی استفاده می شوند. باید بگوییم که شما باید برای سیستم لوله کشی خود بهترین فلنج را انتخاب کنید. فلنج های لبه دار به فلنج های معمولی شباهت بسیار زیادی دارد که؛ در آن لایه پایينی وجود نداشته و در انتهای آن پخ مشاهده می شود. لازم به توضیح است که برای اتصال به لوله، مرز بین لوله و قسمت برآمده؛ پشت فلنج به وسیله جوش کاری پر و آب بندی می شود.
در این روش اتصال نیازی به آماده کردن لوله قبل از جوشکاری نداریم. برای در یک راستا قرار دادن لوله و این اتصالات نیازی به خال جوش نداریم؛ زیرا نحوه طراحی آن ها به گونه ای است که لوله ها بعد از قرار گیری در داخل این اتصالات طراز می شوند. اما باید بگوییم از آن جایی که لوله ها از بیرون جوش داده می شوند، فلز مذاب به داخل لوله ریخته نمی شود. همچنین لازم به توضیح است که آب بندی بسیار مناسبی دارند. هزینه تولید اتصال های ساکت نسبت به اتصالات جوشی کم تر است.
بخش پیشنهادی: اتصالات صنعتی
فلنج های گلودار جوشی
فلنج گردن دار جوشی که به آن Welding Neck نیز گفته شده؛ و به اختصار با WN نمایش داده می شود. از این فلنج در خطوط مختلف اعم از فشار بالا یا پایین استفاده شود. اندازه قطر داخلی این نوع فلنج ها در طول گلویی فلنج یکسان می باشد؛ و هم اندازه با قطر لوله است. لازم به توضیح که باید بر اساس کاربری آن با در نظر گرفتن عوامل فشار و دما انتخاب گردد. این سوراخ ها به فلنج ها این امکان را می دهد؛ تا به کمک پیچ و مهره ها بتوانند به فلنج های دیگر متصل شوند. باید بگوییک که فلنج های جوشی گلودار مخصوصا فلنج گلودار کلاس 150 در محیط هایی استفاده می شود. فلنج لبه دار یک فلنج معمولی است که لایه پایینی ندارد. این نوع فلنج برای تحمل فشارهای بالا و دما های زیر صفر و همچنین؛ بار های نوسانی و ارتعاشی مناسب است.
فلنج گردندار برای فشارهای بالا و دماهای زیر صفر و یا بسیار زیاد کاربرد دارد. برای تمام سرویس ها تا کلاس ۲۵۰۰ قابل استفاده است؛ و بطور کلی نصب این نوع فلنج دارای کم ترین هزینه است. برای مکان هایی که تنش ضربه ای ، ارتعاشی و برشی زیاد است توصیه می گردد. وجود این گردن مخروطی باعث شده است. تا این فلنج ها از نظر ظاهری با سایر فلنج ها متمایز باشند. مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه داشت، مقاومت بالای آن ها در برابر دما و تنش است. فلنج لبه دار با سیال در تماس نیست.
فلنج کور
فلنج کور بسته به محل استفاده در سایز ها و کلاس های مختلف تولید می گردد. فلنج های کور می توانند با توجه به نیازهای مشتری در ابعاد مختلفی طراحی و تولید شوند. مهم ترین کاربرد فلنج های کور بستن یک مسیر خط لوله است. این سوراخ ها جهت اتصال این فلنج ها به فلنج های دیگر به وسیله پیچ و مهره استفاده می شوند. همان طور که می دانید فلنج های کور بر اساس میزان فشاری که برای آن ها قابل تحمل است؛ کلاس بندی می شوند و همچنین آن ها بر اساس استاندارد های گوناگونی ساخته و تولید می شوند. بر اساس فشار و دمای قابل تحمل فلنج کور؛ آن ها را به کلاس های متفاوتی دسته بندی می کنند. فلنج های کور فولادی نسبت به تمام فلنج های موجود فشار بیشتری را تحمل می کنند. لازم به توضیح است که فلنج هیچ سطح باز برای عبور مایعات ندارند.
فلنج کور را میتوان در ابعاد مختلف متناسب با سایز لوله با توجه؛ به استاندارد های DIN آلمان و ANSI اروپا تولید نمود. فلنج همان طور که بیان شد یکی از اتصالات صنعتی است که؛ در صنایع مختلفی کاربرد دارد. نحوه قرار گرفتن این دو فلنج در لوله بدین صورت است که؛ ابتدا فلنج گلودار با استفاده از جوش به لوله متصل می شود. فلنج کور معمولا با استفاده از دو روش ریخته گری و فورج درست می شوند. همان طور که در بالا ذکر شد، اصلی ترین وظیفه فلنج کور مسدود کردن مسیر لوله است.
محصول پیشنهادی: لوله صنعتی
ساعات ممکن برای ارسال لیست قیمت
شنبه تا چهارشنبه
10-17
پنج شنبه
10-13
سریع ترین راه های ارتباطی
برای ارتباط با ما یا ارسال لیست قیمت فوری (از طریق واتساپ ) بر روی دکمه زیر کلیک کنید